به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از تسنیم ،
ترس از رکود اقتصاد دنیا بهخاطر جنگ عوارض آمریکا قیمت نفت را پایین آورده، اما فشار واشنگتن بر ونزوئلا و ایران آن را در آستانه سومین افزایش قیمت پیاپی هفتگی قرارداده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۴۰ سنت معادل ۰.۵۴ درصد کاهش به ۷۳ دلار و ۶۳ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۵۶ سنت معادل ۰.۸۰ درصد کاهش ۶۹ دلار ۳۶ سنت معامله میشود.
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا قصد دارد عوارض متقابلی را که محدوده بالایی از واردات را دربر میگیرند از دوم آوریل اجرایی کند. این جنگ تجاری باعث نگرانی سرمایهگذاران درمورد یک رکود احتمالی شده است.
از طرف دیگر، اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد ذخایر نفت خام این کشور ۳.۳ میلیون بشکه طی یک هفته گذشته کاهش یافته و به ۴۳۳.۶ میلیون بشکه رسیده است. درحالیکه تحلیلگران انتظار یک کاهش ۹۵۶ هزار بشکهای را داشتند.
نفت برنت ۱.۹ و نفت آمریکا ۱.۶ درصد طی یک هفته گذشته افزایش قیمت داشتند. هر دوی این شاخصهای نفتی در اوایل مارس به پایینترین رقم طی چندماهه گذشته رسیدند، اما قیمت نفت برنت بیشاز ۷ درصد و نفت آمریکا بیشاز ۶ درصد از آن زمان بالا رفته است.
ترامپ در روز دوشنبه ۲۵ درصد عوارض جدید بر خریداران نفت خام ونزوئلا اعلام کرد. این تصمیم چند روز پساز تحریم خریداران چینی نفت ایران گرفته شده است.
این اقدامات ترامپ ۲۰۰ هزار بشکه در روز از تولید نفت ونزوئلا را در سال جاری میلادی پایین میآورد.
این عوارض جدید بیثباتی در میان خریداران را افزایش داده و تجارت نفت ونزوئلا با چین بهعنوان بزرگترین خریدار آن را متوقف کردهاست. برخی منابع میگویند شرکت ریلاینس اینداستریز هند، اپراتور بزرگترین مجتمع پالایشگاهی دنیا هم واردات نفت از ونزوئلا متوقف خواهد کرد.
تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا و ایران دورنمای عرضه جهانی نفت را تغییر داده است. آمریکا از زمان آغاز ریاستجمهوری ترامپ ۴ دور جدید تحریمها را علیه فروش نفت ایران به راه انداخته است.
بعلاوه، ائتلاف اوپک پلاس قرار است افزایش تولید ماهانه خود را از ماه آوریل آغاز کند. این گروه که از اوپک و متحدانش از جمله روسیه تشکیل شده به افزایش تولید خود در ماه مه هم ادامه خواهد داد.